«Συγκεχυμένο» χαρακτήρισε το μήνυμα που εξέπεμψε η Λαϊκή Ενότητα, ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β'» Αλέκος Αλαβάνος, σημειώνοντας ότι άλλα έλεγε ο Μανώλης Γλέζος, άλλα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Είχε την υποστήριξή μας, αλλά το Σχέδιο Β'δεν συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας» είπε ο κ. Αλαβάνος μιλώντας στο... «Πρακτορείο 104,9 FM» και πρόσθεσε:
«Θεωρούσαμε ότι είναι συγκεχυμένο το μήνυμα που θέτει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), με την έννοια ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας (Μανώλης Γλέζος) έλεγε ότι το νόμισμα δεν είναι θέμα και ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ευρώ, ο κ. Λαφαζάνης έλεγε να βγούμε από το ευρώ, η κ. Κωνσταντοπούλου έλεγε ότι το δίλημμα είναι ευρώ ή δημοκρατία και νομίζω, ότι σε ένα θέμα, στο οποίο υπήρξε μεγάλη πίεση από τις δυνάμεις τις πολιτικές, τις μεγάλες, του κατεστημένου - στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ - θα έπρεπε να μιλήσει κανείς με σαφήνεια, να κάνει μια επιλογή» τόνισε ο κ. Αλαβάνος.
Σε παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην υπεράσπιση της αριστερής του φυσιογνωμίας απάντησε ότι «αυτό είναι η γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ», ότι ο ίδιος τον θεωρεί «ένα κομμάτι του κατεστημένου» και πρόσθεσε: «ακούει και τις δύο απόψεις ο πολίτης και επιλέγει ποια είναι η σωστή, εάν είναι μια δύναμη η οποία μπορεί να θέσει αντίσταση με αποτέλεσμα, όχι αντίσταση με ήττα, αντίσταση στα κέντρα, τα μεγάλα, τα καπιταλιστικά της Ευρώπης, που έχουν φέρει την Ελλάδα σε αυτή τη θέση ή όχι».
«Προφανώς, δεν έκανε την επιλογή αυτών που λέω εγώ τώρα, εντάξει, αλλά το τι αποφασίζει στις εκλογές ο λαός σημαίνει ότι θα το σεβαστούμε, ό,τι κυβέρνηση θέλει θα βγάλει, αλλά δε σημαίνει ότι οφείλει κανείς να συμφωνήσει με την πλειοψηφία της κοινωνίας, από τη στιγμή που θεωρεί η συνείδησή του, ότι έχει μια άλλη άποψη» πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος.
Σε παρατήρηση ότι και η ΛΑΕ μιλούσε για δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας και της ζήτησης με τη χρήση εθνικού νομίσματος, όπως και ο ίδιος, ο κ. Αλαβάνος απάντησε:
«Η Λαϊκή Ενότητα το έλεγε μεν, δεν το θεμελίωνε, είχε το χρόνο να το θεμελιώσει κατά τη γνώμη μας, δεν χρησιμοποιούσε ιστορικά παραδείγματα (…) εάν δεν είχαμε ιστορικά παραδείγματα, θα ήμασταν με το ευρώ. Βρείτε ένα συνομιλητή σας, που μπορεί να μας πει, πολλές κρίσεις υφεσιακές, που να τις βγάλανε με σκληρό νόμισμα. Βρείτε ένα συνομιλητή και πάρτε με μετά να μιλήσω μαζί του». «Κανείς δε μας απαντάει με παραδείγματα, μας απαντάνε μόνο με φόβο, γιατί θέλουν να κάνουν ένα λαό ο οποίος φοβάται» πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος.
Από το "PRESS-GR"